V sobotu proběhne Kongres žen a předání rezoluce Jiřímu Dienstbierovi

Placeholder

V sobotu proběhne Kongres žen a předání rezoluce Jiřímu Dienstbierovi

19. 6. 2015

Sobotní druhý ročník Kongresu žen vyvrcholí slavnostním předáním desatera do rukou 1. náměstkyně ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, Martiny Štěpánkové. Rezoluce, které na Kongresu žen s tématem „Ženy a média“ vzniknou, mají za cíl vyvolat společenskou debatu a přinášejí konkrétní kroky a doporučení, jak zlepšit nejen stávající zobrazování žen v médiích, ale také jak zvýšit jejich zastoupení v jejich vedení.

 

Kongres žen je otevřen široké veřejnosti a je zdarma. Očekává se, že ho v letošním roce navštíví více lidí než v roce 2013, kdy proběhl jeho první ročník na téma „Ženy a trh práce“. „Jsme rády, že nyní máme okolo 900 registrovaných návštěvnic a návštěvníků a tedy jasný důkaz, že ženský hlas ve společnosti sílí,“ říká Petra Kubálková, jedna z pořadatelek akce. Úvodního slova se zhostí nejen předsedkyně Kongresu žen, Marcela Linková, ale i ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier a velvyslanec Francie v České republice, Jean-Pierre Asvazadourian.

Kongres žen je inspirován akcí Kobiet, která je polskou obdobou Kongresu žen. Na pražské akci vystoupí mluvčí kongresu Kobiet, Dorota Warakomska. Slavností zahájení Kongresu žen rovněž prostřednictvím videozdravice podpoří eurokomisařka, Věra Jourová.

Vice na...